Eiwittechnologie

Applicatietechnoloog Sabrina Buitenhuis:
“Een kant-en-klare eiwitstructuur voor vleesvervangers. U bepaalt smaak en sappigheid.”

Rudin®ProVega: eiwitstructuur als alternatief voor vlees

De trend is onmiskenbaar: steeds meer consumenten kiezen ervoor om minder vlees te gaan eten of zelfs vegetariër te worden. De redenen daarvoor variëren van beter voor de gezondheid, voor het milieu of voor het dierenwelzijn.

Bij Ruitenberg hebben we een oplossing gevonden voor de behoefte aan vleesvervangers in de vorm van Rudin®ProVega, een eiwitstructuur die kan worden gebruikt als alternatief voor vlees. Dankzij een innovatief proces zijn we erin geslaagd een eiwitstructuurbasis te ontwikkelen met een unieke textuur, sappigheid en bite. Bijkomend voordeel: verschillende eiwitbronnen kunnen dienen als basis voor dit proces.

Wat maakt Rudin®ProVega zo uniek?

Het gaat om een concept op maat dat volledig aan uw wensen en eisen kan worden aangepast. Ons R&D-team werkt graag samen met u aan uw productideeën of concepten. Rudin®ProVega kan eenvoudig en efficiënt worden gebruikt op bestaande productielijnen.

Welke eiwitbronnen zijn geschikt?

We kunnen Rudin®ProVega maken van verschillende eiwitbronnen, zowel dierlijke (ei, wei) als plantaardige (erwt, soja, veldboon). Rudin®ProVega is beschikbaar als eiwitstructuur en als kant-en-klare mix met alle ingrediënten die bijdragen aan een smakelijk vegetarisch product.

Voorbeelden van eindproducten

Met Rudin®ProVega kunt u vegetarische varianten maken van producten als nuggets, hamburgers, kroketten, kebab en pulled porc, maar bijvoorbeeld ook vegetarische vullingen voor loempia’s of andere snacks.

Hoe kunnen we u helpen?

Meer informatie vindt u hier: Vleesvervangers