Ruitenberg Ingredients brengt met 2D en 3D Food Printing nieuwe ongekende mogelijkheden.
Technieken voor industrieel 2D-printen stellen nieuwe eisen aan onze kleur- en glansmiddelen. Rudin®Jet is een nieuwe technologie die we bij Ruitenberg samen met een van onze partners hebben ontwikkeld. Vanaf het eerste idee tot de daadwerkelijke industriële eindapplicaties. Daarbij wordt functionele ingrediëntkennis gecombineerd met kundigheid over eindapplicaties en processen. Over het resultaat zijn we echt te spreken!
Met Rudin®Jet krijgt u de kans om uw producten via een print-techniek een persoonlijke touch mee te geven. Naast een persoonlijke print, bijvoorbeeld uw bedrijfslogo, is het nu ook mogelijk om teksten als ‘volkoren’ te printen. Of zelfs plaatjes die het product typeren. Consumenten zien dankzij een print op het product wie het heeft geproduceerd en wat zij precies kopen, een kaas- of chocoladecroissant.
Daarnaast hebben we onze Rudin®Jet doorontwikkeld voor het bijzonder nauwkeurig doseren van (functionele) lagen op uw product. Daarmee kunt u bijvoorbeeld grillstrepen op uw (vegetarische) burgers printen of saus op broodjes of pizza aanbrengen op de juiste plek en in de juiste vorm. Zo voorkomt u verontreiniging van uw productielijn en verspilling van materiaal.
3D-foodprinten is een nieuwe technologie die ook binnen de voedingsmiddelenindustrie sterk in opkomst is. Bij Ruitenberg zijn we ervan overtuigd dat dit soort innovaties weer nieuwe eisen gaat stellen aan ingrediënten. Een mooie uitdaging voor ons om vanuit de 2D-printervaringen onze ingrediëntoplossingen verder te ontwikkelen voor de huidige voedingsmiddelenprinters en de 3D-printers van de toekomst. Geprint voedsel is voor ons dan ook geen tijdelijke trend, maar een hedendaagse technologie in ontwikkeling.