Processing

De functionaliteit van ingrediënten voor de voedingsindustrie wordt voor een groot deel bepaald door de processen waarmee ze worden vervaardigd of de machines waarop ze worden toepast. We hebben veel kennis in huis van uiteenlopende processen die we graag aan u demonstreren. Nieuwsgierig? Via onderstaande links leest u hoe we u zouden kunnen inspireren.

Alginaattechnologie

Productontwikkelaar Tomas Kuijpers:
“We zetten kennis van alginaat in om voor elk proces een geschikte VegaCasing te vinden.”

Alginaat vormt de basis van Rudin®VegaCasing en Rudin®VegaBinder, producten die gebruikt worden voor co-extrusie van worst en het maken van geherstructureerde vlees- en visproducten. Het ontwikkelen van nieuwe producten op alginaatbasis is een voortdurend proces, zowel geïnitieerd door nieuwe ontwikkelingen op het gebied van grondstoffen, als door klantvragen voor nieuwe, specifieke toepassingen.

Lees verder

Co-extrusie

Productontwikkelaar Emiel Ligtenberg:
“Ook als het om (co-)extrusie gaat, kunt u op ons rekenen!”

In de basis is het heel simpel: bij co-extrusie combineer je twee verschillende stromen ingrediënten tot één product. In onze technologiehallen beschikken we over een aantal co-extrusiemachines van verschillende fabrikanten. Zo gaan we samen met u aan de slag om bestaande producten te verbeteren of nieuwe ideeën uit te proberen. Denk hierbij aan toepassingen als de alginaathuid om een worst, gevulde brood- en vleesproducten of diverse gevulde dropvarianten.

Lees verder

2D en 3D Food Printing

Applicatietechnoloog Arthur van Meerveld:
“Op zoek naar een decoratieve print op uw product of naar een nauwkeurig deponeersysteem? Dan is Rudin®Jet de aangewezen oplossing!”

Van hype naar realiteit, Ruitenberg Ingredients brengt met 2D en 3D Food Printing nieuwe ongekende mogelijkheden. Technieken voor industrieel 2D-printen stellen nieuwe eisen aan onze kleur- en glansmiddelen. Rudin®Jet is een nieuwe technologie die we bij Ruitenberg samen met een van onze partners hebben ontwikkeld. Vanaf het eerste idee tot de daadwerkelijke industriële eindapplicaties.

Lees verder