Alginaattechnologie

Alginaat casing voor verwerking op een co-extrusielijn

Productontwikkelaar Tomas Kuijpers:
“We zetten kennis van alginaat in om voor elk proces een geschikte VegaCasing te vinden.”

Alginaat vormt de basis van Rudin®VegaCasing en Rudin®VegaBinder, producten die gebruikt worden voor co-extrusie van worst en het maken van geherstructureerde vlees- en visproducten. Het ontwikkelen van nieuwe producten op alginaatbasis is een voortdurend proces, zowel geïnitieerd door nieuwe ontwikkelingen op het gebied van grondstoffen, als door klantvragen voor nieuwe, specifieke toepassingen.

We blijven onze kennis over alginaat uitbreiden

Voor het realiseren van deze nieuwe producten, en om de functionaliteit van bestaande producten te garanderen, maken we gebruik van de in de loop der jaren opgebouwde expertise op het gebied van alginaatanalyse en alginaattechnologie.

Zo worden de reologische eigenschappen van elke nieuwe Rudin®VegaCasing nauwkeurig in kaart gebracht om de extrusie-eigenschappen te voorspellen en een juiste werking van het product bij onze klanten te garanderen. Daarnaast blijven we onze fundamentele kennis van de eigenschappen van verschillende alginaten verdiepen, om zo te begrijpen hoe veranderingen op moleculair niveau de functionaliteit van onze eindproducten beïnvloeden.

We leveren VegaCasing op maat

De afgelopen 20 jaar heeft Rudin®VegaCasing haar nut bewezen bij tal van worstproducenten over de wereld. Het is echter allerminst een commodity geworden omdat ieder type worst een ander type Rudin®VegaCasing vereist. En omdat ieder type vleesdeeg anders kan reageren, komen we graag bij u langs om de opstart van Rudin®VegaCasing op een co-extrusielijn te ondersteunen.

Hoe kunnen we u helpen?

Meer informatie: Casing uit plantaardige bron