Innovatie & Inspiratie

We doen iedere dag ons best een bron van inspiratie voor onze klanten te zijn. We nodigen u van harte uit in onze technologiehallen om met onze productontwikkelaars en applicatietechnologen te werken aan het product dat u voor ogen hebt. Of om samen interessante concepten te ontwikkelen waarbij onze functionele ingrediëntoplossingen een doorslaggevende rol spelen. Laat u inspireren!

Hoe kunnen we u helpen?

R&D-manager Marian Verbruggen:
“We houden van bijzondere vragen. Er wordt hier dan ook niet gauw ‘nee’ gezegd.”

De kracht van Ruitenberg schuilt in ons enthousiasme en onze kennis van grondstoffen, processen en eindproducten die we combineren met state-of-the-art procesapparatuur in onze technologiehallen. Onze focus ligt bij vlees, vis en vleesalternatieven, bakkerij, snacks en zoetwaren. We zijn trots op onze testruimtes, die zowel beschikken over de wat meer algemeen gangbare apparatuur als over professionele, co-extrusie-apparatuur. Zelfs op productieschaal. Het beste resultaat bereiken we door een goede samenwerking met machinebouwers en grondstofleveranciers en door onze overtuiging dat de enige weg vooruit die van Innovatie & Inspiratie is.

De vertaalslag van productontwikkeling naar productie bij u op locatie kan op deze manier snel en meestal probleemloos plaatsvinden. Ook tijdens het traject krijgt u ondersteuning van onze applicatietechnologen. Zij reizen de wereld over om onze klanten te assisteren, en houden ook daarna contact. Zo blijft u tevreden over onze ingrediënten.

Processing

De functionaliteit van ingrediënten voor de voedingsindustrie wordt voor een groot deel bepaald door de processen waarmee ze worden vervaardigd of de machines waarop ze worden toepast. We hebben veel kennis in huis van uiteenlopende processen die we graag aan u demonstreren. Nieuwsgierig? Lees verder hoe we u zouden kunnen inspireren.

Lees verder

Textuur

Bij Ruitenberg Ingredients hebben we decennialange ervaring op het gebied van de textuur die ingrediënten of een mix van ingrediënten aan een eindproduct kunnen geven. Vloeibaar, vast, krokant of sappig? Wij helpen u graag om de juiste textuur voor uw product te bereiken. Nieuwsgierig? Lees verder u hoe we u zouden kunnen inspireren.

Lees verder

Smaken

Voor de verkoop van levensmiddelen is smaakbeleving een belangrijke factor. Wij helpen u graag met specifieke rook- of grillsmaken voor vleesproducten. Maar bijvoorbeeld ook met de juiste smaak hartige vulling voor een gevuld broodje. Nieuwsgierig? Lees verder hoe we u zouden kunnen inspireren.

Lees verder