Co-extrusie: een andere manier van produceren

In de basis is het heel simpel: bij co-extrusie combineer je twee verschillende stromen ingrediënten tot één product. In onze technologiehallen beschikken we over een aantal co-extrusiemachines van verschillende fabrikanten. Zo gaan we samen met u aan de slag om bestaande producten te verbeteren of nieuwe ideeën uit te proberen. Denk hierbij aan toepassingen als de alginaathuid om een worst, gevulde brood- en vleesproducten of diverse gevulde dropvarianten.

Co-extrusie vlees

Worst co-extruderen op een productielijn

Co-extrusie betekent in het geval van Rudin®VegaCasing een worstdeeg aan de binnenkant met een extreem dun laagje Rudin®VegaCasing pasta aan de buitenkant. Door onderdompeling in een calciumoplossing wordt deze alginaatpasta op de worst gefixeerd tot een dun velletje. Een ander innovatief voorbeeld is de triple-extrusie-worst. Dit vleesdeeg bevat naast een geëxtrudeerde huid op basis van Rudin®VegaCasing ook nog een stabiele vulling!

Hoe kunnen we u helpen?

Meer informatie: Casing uit plantaardige bron

Co-extrusie bakkerij

Applicatietechnoloog Arthur van Meerveld:
“In onze technologiehallen bootsen we het proces van onze klanten zo goed mogelijk na, voor het beste resultaat.”

Deeg en vullingen co-extruderen

Een mooi voorbeeld van hoe we bij Ruitenberg werken is het combineren van technieken en technologieën vanuit de bakkerij-, vlees- of zoetwarenindustrie tot creatieve, innovatieve en functionele productconcepten. Zo is Rudin®RapiDo, een alternatief voor bladerdeeg, een extrudeerbaar snackdeeg dat kan worden gevuld. Met dit extrudeerbare deeg is gezocht naar verdere toepassingen.

Co-creatie van nieuwe bakkerijconcepten

Samen met collega’s van de ‘vleeskant’ bij Ruitenberg is er geëxperimenteerd met het extruderen van deeg. Het resultaat hiervan is Rudin®BreadCasing, een deeg dat op een cutter kan worden gemaakt en verpompbaar is met behulp van diverse (co-)extrusiesystemen.

Hoe kunnen we u helpen?

Meer informatie: Co-extrusie van deeg

Co-extrusie drop & zoetwaren

Applicatietechnoloog Sander Runia:
“Dropextrusie is innoveren met zoetwaren! Voor Ruitenberg BasIQs doen we niet anders.”

Ook het extruderen van drop en zoetwaren valt binnen onze expertise. Kom vooral bij ons testen en ervaren hoe uw en onze producten werken. Samen kunnen we met nieuwe concepten experimenteren. De mogelijkheden van co-extrusie zijn namelijk eindeloos. Bijvoorbeeld in combinatie met onze Rudin®Fillings en Rudin®Sauce.

Hoe kunnen we u helpen?

Meer informatie op onze website Ruitenberg Basiqs