Vloeibare rook

Traditioneel gebruik van hout om voedsel te roken

Productontwikkelaar Emmelie Jakobsen:

“Vloeibare rook is oude techniek in een modern jasje.”

Wereldwijd en al sinds de prehistorie worden vlees en vis gerookt, zowel om ze langer houdbaar te maken als om ze kleur en smaak te geven. Het zal de holbewoner in die tijd worst zijn geweest, maar het traditioneel roken heeft ook nadelen die grotendeels wegvallen door gebruik te maken van rookcondensaten, ofwel houtrook in water. Een techniek die volgens de EFSA ook nog eens gezonder is dan traditionele houtrook (zie punt (6) van verordening (EG) nr. 2065/2003).

Rudin®Smoke voor dippen, drenchen, op smaak brengen en crosslinken

Ons brede assortiment rookcondensaten (Rudin®Smoke), onze kennis van rook en de praktische testmogelijkheden in onze technologiehallen zorgen ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van de voordelen van vloeibaar roken. Voor de kenners: denk hierbij aan processen voor dippen, drenchen en atomizen, het op smaak brengen en crosslinken. Vaak kan er in kortere tijd worden gerookt met een vergelijkbaar eindresultaat. Doorgaans resulteert dit in een verkort productieproces, minder vervuiling in het systeem en dus minder schoonmaakkosten.

Rudin®CleanSmoke: speciaal geschikt voor atomizen

Roken met vloeibare rook heeft allerlei voordelen, maar omschakelen kan gepaard gaan met forse investeringen, zoals een nieuwe rookkast. Wij helpen u graag met deze overstap. Speciaal hiervoor kunnen we de vloeibare rookvarianten met een mobiele atomizerunit bij u op locatie testen. Groot voordeel: u kunt hiermee ervaring opdoen en zelf beslissen of u wilt investeren in een nieuwe rookkast of in een mobiele unit in combinatie met uw bestaande rookkast. En wilt u uw productieproces optimaliseren? Ook dan bent u bij Ruitenberg aan het juiste adres!

Een breed assortiment Rudin®Smoke poeders en olie

Naast vloeibare rook hebben wij voor u ook Rudin®Smoke poeders, die geschikt zijn voor droge toepassingen zoals kruidenmixen. Of wat dacht u van Rudin®Smoke olie? Deze olie wordt geproduceerd via een extractieproces waarbij het rookaroma in de olie komt.

Hoe kunnen we u helpen?

Meer informatie: Gevulde vleesballetjes