QC-medewerkster Linda Achtereekte:
“Al onze producten gaan pas de deur uit na grondige controle in ons lab.”
Op de afdeling Quality Control worden alle inkomende ingrediënten en uitgaande producten gecontroleerd. Hoe? Door middel van verschillende analyses. Daarnaast vinden we ook de organoleptische keuring heel belangrijk. Producten worden waar mogelijk gekeurd op uiterlijk, kleur, geur en smaak. Voor een eerlijke vergelijking zijn er referentieproducten beschikbaar en wordt er (vaak in samenwerking met de collega’s van applicatie) nauwkeurig gekeken of het product voldoet aan de gestelde eisen. Heeft de Rudin®Filling Omelet wel de juiste structuur en is het ei herkenbaar? Is de kaneelsmaak sterk genoeg in de appel-kaneel vulling?
Maar we controleren ook op zaken als: zitten er voldoende stukjes groente in de Rudin®Filling Texmex en is de smaak pittig genoeg, is de kleur van de Rudin®Filling Satay goed? Onze collega’s van de QC-afdeling zijn getraind in het uitvoeren van deze testen. Daarnaast hebben we een scala aan reologische en analytische apparatuur waarmee we organoleptische producteigenschappen meten. Zo worden de vullingen met verse garnituur, zoals de ham-kaas vulling, met de Texture Analyzer getest op stevigheid. Hiermee kan bijvoorbeeld worden voorspeld of de vulling stevig genoeg is om in een broodje te blijven zitten. Dergelijke analyses doen we uiteraard ook voor alle andere productcategorieën. De kleurmeter kan worden ingezet bij het beoordelen van bijvoorbeeld de kleurkracht van Rudin®Black en Rudin®Smoke.
Meer informatie: Gevulde vleesballetjes