Nieuw! De Filling Stick

Met trots presenteren wij: De Filling Stick, een voorgevormde vulling die verwerkt kan worden in bakkerijproducten zonder dat er een spuitzak of machine nodig is!

Hieronder vindt u het interview in het Nederlandse vakblad ‘Bakkerswereld’ met onze collega’s Esther en Arthur. Ze zijn ontzettend blij en enthousiast om de Filling Stick te presenteren, want dit is echt een prachtig product met de potentie om echt het verschil te maken.

 

In de afgelopen jaren heeft Ruitenberg Ingredients uit Twello een geheel nieuw product ontwikkeld: de Filling Stick. “Een kant-en-klare, voorgevormde vulling die bakkers kunnen gebruiken in hun eindproducten”, toont Arthur van Meerveld, Application Manager Bakery & Convenience. “Denk aan een vulling van kaas, vlees of groente, die je heel eenvoudig in bijvoorbeeld bladerdeeg, getoerd gerezen of gistdeeg kunt inzetten. We hebben op basis van onze expertise een techniek ontwikkeld waarmee we een vloeibare vulling in pilvorm kunnen aanbieden. Dit zorgt voor een ideale en heel gemakkelijke verwerking in de bakkerij; of je de vulling nu handmatig of via een opmaaklijn verwerkt.” 

 

Smaken, kleuren en texturen 

De toepassingsmogelijkheden van de Filling Sticks zijn groot. “Je kunt aan allerlei soorten vullingen denken, in uiteenlopende kleuren en smaken en zelfs met verschillende texturen. Wij hebben op dit moment drie smaken ontwikkeld: kaas, een plantaardige vulling voor saucijzenbroodjes en een kwarkvulling om zoete snacks mee te maken. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan een pizzavulling, kip-kerrie, spinazie-ricotta of groente. Van eigenlijk elke smaak die je verzint, kunnen wij een vulling maken. Ook als je een onderscheidende vulling met lokale ingrediënten wilt maken, kunnen wij met dit concept een oplossing bieden. Wij sturen in viscositeit, zodat we optimale eeteigenschappen bereiken.” De vulling ziet eruit als een worstje, dat in verschillende formaten kan worden geleverd. 

 

Innovatie 

Binnen Ruitenberg is lang aan het concept gewerkt. “We zijn actief in verschillende industrieën zoals vlees, zoetwaren en de bakkerij”, vertelt Account Manager Bakery Benelux Esther van der Spek. “Dan komen technieken soms samen. Wat voor de vleesindustrie een bekend proces is, hebben we nu toegepast in dit concept voor de bakkerij. Zo zijn we in staat een vloeibare vulling in pilvorm aan te bieden. Hoe we dat doen? Dat is ons bedrijfsgeheim! Gebaseerd op jarenlange ervaring en een vruchtbare kruisbestuiving binnen ons R&D-team. We hechten er waarde aan om constant innovaties te brengen voor de voedingsmiddelindustrie en denken graag mee met onze klanten. Wij verbinden in onze producten kennis en ingrediënten tot creatieve oplossingen die werken. Als wij voor onze klanten een proces kunnen vereenvoudigen of verbeteren, staan we paraat.” 

 

Flexibiliteit 

“De Filling Stick is een ideaal product voor bakkers die het werk met minder personeel moeten of willen verzetten”, aldus Van der Spek. “De sticks worden diepgevroren uitgeleverd en kunnen bevroren of ontdooid worden verwerkt. Omdat de vulling perfect gedoseerd is, gooi je nooit grondstoffen weg. En alle medewerkers gebruiken evenveel vulling, waardoor je een constant eindproduct krijgt.”  

 

Van der Spek ziet ook mogelijkheden om dankzij de sticks meer te experimenteren binnen het bestaande assortiment. “Je hoeft niet alles los in te kopen, maar kunt bijvoorbeeld eens een doos plantaardige vullingen uitproberen om te zien hoe de klant hierop reageert. De Filling Sticks zijn diepgevroren negen maanden houdbaar, vergelijkbaar met andere kant-en-klare diepvriesproducten. Wij verlagen met dit product de drempel om eens iets nieuws te proberen. Ook kun je snel switchen tussen verschillende vullingen, zodat je je klanten met je assortiment blijft verrassen.” Inkopen van de Filling Sticks hoeft daarbij je onderscheidend vermogen niet aan te tasten. “Iedere bakker gebruikt zijn eigen deeg of zijn eigen recepturen: zo smaakt elk product toch weer anders. Bovendien kunnen wij maatwerk leveren, zodat de vulling uniek is voor jouw bedrijf. Méér onderscheidend kun je haast niet zijn, toch?” 

 

 De Filling Stick wordt van 18 t/m 22 mei 2025 op de IBA in Düsseldorf geïntroduceerd. Kom langs op onze stand 15.F.30 voor een demo!  

 Ben je nu al nieuwsgierig wat het product voor jouw bakkerij kan betekenen? Neem dan contact met ons op of mail naar bakkerij@ruitenberg.com.  

 

 

Meer Spotlight

Achter de schermen (1)

Dit jaar willen we jullie kennis laten maken met verschillende teams binnen onze organisatie. Onze productielocaties vormen een belangrijk...

Lees verder
Viering 85-jarig bestaan

Wat een prachtige dag om ons 85-jarig bestaan te vieren! Op een zonnige vrijdagochtend half september stapten we met...

Lees verder
IBA 2023
IBA 2023

Wij nodigen u van harte uit op de IBA 2023, 22 tot 26 oktober 2023 te München. Kom ons...

Lees verder

Naar Spotlight