Minister Kaag op bezoek bij Ruitenberg Ingredients

In de 82 jaar van ons bestaan hebben we niet eerder een minister op werkbezoek mogen verwelkomen. We vinden het dan ook een hele eer dat Sigrid Kaag, onze huidige minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, onlangs een kijkje in onze bedrijfskeuken kwam nemen. Ze toonde zich zeer geïnteresseerd in innovatieve ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie en stelde meteen al een concrete vraag: op welke termijn zou er naar onze inschatting een volledig 3D-geprint voedingsmiddel beschikbaar kunnen zijn? Aan de hand van het koekje bij de koffie met daarop ons 2D-geprinte logo legden we uit dat we 2D-foodprinten beschouwen als een voorstudie voor 3D-foodprinten en dat we ons al een paar jaar intensief bezighouden met dit proces. Ondanks de duidelijke vooruitgang die wordt geboekt op technologisch vlak, zijn we toch van mening dat het nog wel een paar jaar kan gaan duren voordat er een compleet 3D-geprint product in de winkel ligt.

Tijdens dit bezoek hebben we minister Kaag uiteraard ook enkele van onze specifieke concepten laten zien en proeven. Een daarvan is onze ‘eetbare inkt’, Rudin®Jet, die zowel kan worden gebruikt voor het printen van logo’s als ook om nauwkeurig te doseren en zo verspilling van ingrediënten tegen te gaan. Verder lieten we haar een snackworstje proeven, gehuld in onze Rudin®VegaCasing en tot slot serveerden we haar nog een vegetarische bitterbal met onze Rudin®ProVega als vleesvervanger.

We willen mevrouw Kaag graag bedanken voor haar belangstelling in ons familiebedrijf. Het was ons een waar genoegen om haar te ontvangen en we hopen dat ze net zoveel plezier heeft beleefd aan haar bezoek als wij.

Meer Spotlight

IFFA 2022

Ook dit keer nemen we weer deel aan de IFFA die in Frankfurt wordt gehouden van 14 tot en...

Lees verder
IBA 25 -28 October 2021

Spreken we u nog eens bij de IBA online? Het liefst hadden we u natuurlijk persoonlijk begroet op een...

Lees verder
Pionieren met food printing op industriële schaal

Wist u dat we al een aantal jaren onderzoek doen naar innovatieve combinaties van ingrediënten waarmee functionele eigenschappen of...

Lees verder
Trotse winnaar van de Food Matters Live Award!

Onlangs namen we deel aan een Britse online beurs, de Food Matters Live 2021, waarbij we naast enkele andere...

Lees verder

Naar Spotlight