Minister Kaag op bezoek bij Ruitenberg Ingredients

In de 82 jaar van ons bestaan hebben we niet eerder een minister op werkbezoek mogen verwelkomen. We vinden het dan ook een hele eer dat Sigrid Kaag, onze huidige minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, onlangs een kijkje in onze bedrijfskeuken kwam nemen. Ze toonde zich zeer geïnteresseerd in innovatieve ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie en stelde meteen al een concrete vraag: op welke termijn zou er naar onze inschatting een volledig 3D-geprint voedingsmiddel beschikbaar kunnen zijn? Aan de hand van het koekje bij de koffie met daarop ons 2D-geprinte logo legden we uit dat we 2D-foodprinten beschouwen als een voorstudie voor 3D-foodprinten en dat we ons al een paar jaar intensief bezighouden met dit proces. Ondanks de duidelijke vooruitgang die wordt geboekt op technologisch vlak, zijn we toch van mening dat het nog wel een paar jaar kan gaan duren voordat er een compleet 3D-geprint product in de winkel ligt.

Tijdens dit bezoek hebben we minister Kaag uiteraard ook enkele van onze specifieke concepten laten zien en proeven. Een daarvan is onze ‘eetbare inkt’, Rudin®Jet, die zowel kan worden gebruikt voor het printen van logo’s als ook om nauwkeurig te doseren en zo verspilling van ingrediënten tegen te gaan. Verder lieten we haar een snackworstje proeven, gehuld in onze Rudin®VegaCasing en tot slot serveerden we haar nog een vegetarische bitterbal met onze Rudin®ProVega als vleesvervanger.

We willen mevrouw Kaag graag bedanken voor haar belangstelling in ons familiebedrijf. Het was ons een waar genoegen om haar te ontvangen en we hopen dat ze net zoveel plezier heeft beleefd aan haar bezoek als wij.

Meer Spotlight

Viering 85-jarig bestaan

Wat een prachtige dag om ons 85-jarig bestaan te vieren! Op een zonnige vrijdagochtend half september stapten we met...

Lees verder
IBA 2023
IBA 2023

Wij nodigen u van harte uit op de IBA 2023, 22 tot 26 oktober 2023 te München. Kom ons...

Lees verder
Bezoek burgemeester Voorst

Bij Ruitenberg krijgen we graag en vaak mensen over de vloer. Meestal komen ze in onze technologiehallen hun ideeën...

Lees verder

Naar Spotlight